Login
Register
startmenuen

Længe leve din Laptop Batteri!

Laptop batterier er som mennesker - i sidste ende og uundgåeligt, de dør. Og ligesom mennesker, de ikke adlyder Moores lov - Du kan ikke forvente næste års batterier til at vare dobbelt så længe som dette års. Batteri teknologi kan forbedre en smule over tid (efter alt, er der masser af økonomisk incitament til bedre batterier), men, mens interessante muligheder kan dukke op, forventer ikke de store batteri gennembrud i den nærmeste fremtid.

Selvom batteriet i sidste ende vil dø, kan ordentlig pleje udskyde det uundgåelige. Her er hvordan at holde din laptop batteri arbejder for så længe som muligt. Med lidt held, kunne det vare indtil du har brug for at erstatte den aldrende notebook (måske med en bærbar computer, der har en længere batterilevetid).

Jeg har også inkluderet et par tips om at holde batteriet går længere mellem opladningerne, så du kan arbejde længere uden vekselstrøm.
Må ikke køre det ned til Tom
Trods hvad vores skærm viser, de fleste bærbare computere sandsynligvis vil ikke tillade dig at indstille kritisk lavt batteriniveau på 0 procent - og du bør ikke forsøge.
Klemme hver dråbe saft ud af et lithium-ion batteri (den type, der anvendes i dagens bærbar computer) stammer og svækker det. Gør dette en gang eller to gange vil ikke dræbe batteriet, men den samlede virkning af ofte tømme batteriet vil forkorte dets levetid.

Den gode nyhed: Du kan sikkert ikke køre ned batteriet, alligevel - i hvert fald ikke uden at gå til en masse besvær at gøre det. De fleste moderne bærbare computere er designet til at lukke ned, før batteriet er tomt. Faktisk Vista og Windows 7 kommer med en indstilling til netop dette formål. For at se det, klik på Start, skrive magt, og vælg Strømstyring. Klik på en af ​​de Skift indstillinger links, så den avancerede strømstyringsindstillinger linket Change. I den resulterende dialogboks, skal du rulle ned til og udvide muligheden Batteri. Udvid derefter Kritisk batteriniveau. Indstillingen vil sandsynligvis være omkring 5 procent, hvilket er et godt sted at forlade det.

Der er stor uenighed på dette punkt, og i forskning denne artikel interviewede jeg eksperter både for og imod. Men jeg er kommet ned på siden af ​​genopladning hele vejen. Fordelene ved at forlade hjemmet med et fuldt opladet batteri - du kan bruge din pc længere uden vekselstrøm - er værd at den lille risiko for at gøre skade.

Heat nedbryder batteriet, og reducerer sin samlede levetid.
Når du bruger din bærbare computer, skal du sørge for ventilationsåbninger er blokeret. Arbejd aldrig med den bærbare computer på puder eller puder. Hvis det er muligt, sætte det på en hævet stativ, der giver mulighed for masser af luftstrøm.

Også rengøre ventilationskanaler alle så ofte med en dåse komprimeret luft. Du kan købe for et par dollars på enhver computer butik. Vær sikker på at følge anvisningerne på dåsen, og kun gøre dette, når den bærbare pc er slukket.
Giv det en Rest
Hvis du vil udelukkende arbejder på vekselstrøm i en uge eller mere, fjerne batteriet først.

Ellers vil du være iført batteriet ud - konstant opladning og afladning det - på et tidspunkt, hvor du ikke behøver at bruge det på alle. Du er også varme det op (se "Keep It Cool," ovenfor). Du ønsker ikke det alt for tomme når du tager den ud. En ubrugt batteri mister magt over tid, og du ikke ønsker al magt at løbe, så fjern det, når det er mindst halvt opladet.

Fjern aldrig batteriet, mens computeren er tændt, eller endda i standby eller dvaletilstand; Dermed vil gå ned dit system og muligvis skade din hardware. Selv indsætte et batteri i en kørende bærbar computer kan beskadige systemet. Så kun fjerne eller genindsætte batteriet, når den bærbare computer er helt slukket eller dvale.

Nogle mennesker anbefaler, at du opbevarer den i køleskabet, inde i en plasticpose. Mens du bør holde et batteri køligt, det sidste, du ønsker, er en våd batteri, og kondens er en reel fare i køleskabet. I stedet, skal det opbevares på et tørt sted ved stuetemperatur. Et arkivskab virker fint.

Du ønsker ikke at batteriet til at gå for lang tid uden motion eller lad det tømme helt. Hvis du går uden batteri i mere end to måneder, sætte det i pc'en og bruge det i et par timer, derefter fjerne det igen.

Også, før du tager den bærbare computer på vejen, genindsætte batteriet og lad det oplade i et par timer, før du tager maskinen. Lad batteriet tid til at få en fuld opladning, før du fjerner vekselstrøm.

yderligere