Login
Register
startmenuen

Når man lærer et nyt sprog

Plan om at gøre de mest dumme fejl
For at være sikker på, vil du begå fejl. Dumme fejl. Uanset tid og kræfter du bruger øve dine sætninger, får du dem forkert. Mindst en gang. Jeg har haft den erfaring, igen og igen. Men den gode nyhed er: når jeg har lavet den fejl, betyder det ikke sker igen. (Det er for basale fejltagelser selvfølgelig. Jeg stadig laver fejl!)

Du har aldrig lært noget uden at lave fejl, så der er ingen grund til at slå dig op over det. At begå fejl betyder ikke, du er dum, betyder det, du prøver. At lære et sprog er en meget kompleks virksomhed, så giv dig selv en pause fra selvkritik.

Vær stolt af dig selv
Gennem tilslutning og tale, ved at tage risici og nå ud, er du bygge broer mellem mennesker, mellem kulturer, mellem nationer. Du er på en mission, meget større end dig selv.

Native højttalere er altid meget følsomme over for det faktum, at du forsøger at lære deres sprog. De er generelt tålmodige og godgørende. Du er ikke i et klasseværelse, hvor læreren har brug for til at evaluere dig og give dig gode eller dårlige karakterer. Folk i det virkelige liv ikke vente for dig at sige op for at bedømme din intelligens. De ønsker at kommunikere, udveksle, tilslut. De fleste af dem erkende, hvor svært det er at lære et andet sprog. Nogle af dem har ikke engang prøvet!

Fejr dine sejre
Når man lærer et nyt sprog som voksen, du først begynder at gøre enorme fremskridt. I kun et par timer, du skifter fra en helt uvidende elev til en person i stand til at sige et par ord. Du forstår den grundlæggende struktur i sproget.

Selvfølgelig er stien stadig brolagt med masser af arbejde og måneder af praksis, men i en meget kort tid, tjente du en utrolig mængde af viden og indsigt, der er målelige og synlige. Dette er hvad jeg elsker med sprogindlæring. Du lærer noget, og du kan anvende det samme. Det er synlige i din hverdag.

Efter eufori af de første uger, vil du nå et plateau. Du får det indtryk, du sidder fast på samme niveau i flere måneder! Vær tålmodig. Hold på arbejde. Du vil derefter komme til det næste niveau.

Så, hvad er din erfaring med at lære sprog? Hvordan kan du håndtere din affektive filter? Stadig kæmper? Del dine bedste tips her.

yderligere