Login
Register
startmenuen

Eftersyn af affjedringssystem

Hver bilindustrien suspension bruger en form for energi-absorberende enhed - som regel enten spole, bladfjedre, torsionsstænger eller MacPherson spankulere - at holde bilen op på hjulene. De fleste biler i dag brug MacPherson strut suspension i front på unibody designet køretøjer. Ældre køretøjer baghjulstræk brugt spiralfjedre foran. Ældre Chrysler-byggede biler, og nogle lastbiler bruger torsion stænger, som absorberer energien ved at dreje.

En støddæmper er sat tæt på hinanden foråret eller torsion bar for at kontrollere fjedervirkning. Uden støddæmpere, ville en bil hoppe op og ned som en pogo stick. Ikke alene ville turen være grim, men de hoppende hjul ville være væk fra fortovet så ofte, at bilen ville være svært at håndtere i sving, hurtig start, hårde opbremsninger, og når de møder den mindste vej ruhed.

I bageste hjul drevne biler, en tung støbejern og stål bageste aksel boliger indeholder en live aksel indeni. Dette holder baghjulene rettet lige fremad og vinkelret på jorden, på alle tidspunkter. De individuelt suspenderede swing typen bagaksel med track barer at holde justeringen aksel, er at finde øget anvendelse i moderne biler.

Den forreste affjedring er ikke så simpelt. For at tillade styring samt gratis up-and-down bevægelse, de fleste sene-model biler har kugle-og-socket-joint foran spindler. De forreste spindler holde akslerne og er monteret gennem kugleled til den øvre og nedre ophængsarme. Stabilisator stænger til at forhindre deponering eller rullende på hjørner.

 

Den forhjulsophæng fungerer som et menneske skulderleddet. Med din arm ud strakt, kan du pege det højre, venstre, eller ligeud; på samme tid, kan du hæve det over dit hoved eller sænke den under din talje. I en bils forende, fjedrene, stød og styretøj sammenkædning, og bilens vægt kombinere til at styre bevægelsen.

For at reducere rangler, er mange suspension dele monteret i gummi eller plast. Dem, der ikke-og nogle, der er-kræver periodisk smøring. For eksempel, hvis kugleled er korrekt smurt, de normalt vare i 100.000 miles eller mere. Uden denne pleje, knirkelyde, som er et tegn på at hurtigt slid finder sted, snart udvikle sig. Da suspension smøring bør være en fast del af din bil pleje program

De fleste suspension arbejde er en butik job. Det vigtigste arbejde, du kan udføre selv, ud over smøring, er pleje og udskiftning af støddæmpere. MacPherson er en kombination af chok og foråret. For at udskifte stød ville tage mere arbejde og værktøj.
Kontrol stivere er omkring det samme som stød. Kig efter skader, lækager og slid. De fleste stiverne er fastgjort til den øvre styrespindel så når de ændres vil det påvirke tilpasningen af køretøjet. De fleste stivere er en kombination af fjedre med chok forsamling, så at ændre dem, du får brug for foråret kompressorer til at frigøre fjederen fra chokket.

Spring kompressorer kommer i forskellige typer, den billigste er omkring 20 $ varemærke, men har brug for lidt mere omhu i at bruge dem. (Ukorrekt tilpasning af værktøjet kan forårsage glidning) når stiveren er det en god ide at ændre gummibøsninger og sæler på toppen, når det er nødvendigt. Sætte spankulere tilbage, husk at sætte møtrikker og bolte, præcis hvor den gamle var for korrekt hjulsporing.

Glem ikke at vedhæfte eventuelle bremserør og andre komponenter, du tog ud for at få adgang.

Gummi bøsninger: De gummibøsninger i stabilisator barer og i toppen af stiverne kan få slidt, revnet og tørrede ud. En midlertidig løsning ville til at rense dem op og smurt dem med vegetabilsk olie for at fjerne knirker og lyde. Den ultimative reparation er at erstatte dem. Husk, at sætte dem i de samme positioner som de gamle var. For eksempel. Splits vender front.

yderligere