Login
Register
startmenuen

Bangladeshs sweatshops: En boykot er ikke svaret

For et år siden i denne uge, den otte-etagers Rana Plaza beklædningsgenstand fabrik kollapsede i Bangladeshs hovedstad Dhaka og dræbte 1.129 mennesker. Bygningens øverste etager var blevet tilføjet ulovligt, og deres vægt forårsagede de lavere historier at spænde. Mange af ofrene var unge kvinder, der var blevet sy billige tøj til vestlige mærker, tjener en mindsteløn på omkring $ 9 a ugen. Det var den værste katastrofe i beklædningsindustrien historie.

I år siden Rana Plaza, har inspektørerne bestilt af amerikanske og europæiske tøjfirmaer gennemsøgt Dhaka, kontrol fabrikker, der leverer brands til vestlige forhandlere.

Hvad de fandt var alarmerende: Mere sjuskede højhusene i fare for at bryde sammen. Udgange blokeret med stålstænger kæder og. Udsat elektriske ledninger og andre brandfare. Trappeopgange uden stål branddøre.

"Den måde, systemet er sat op, vil dette holde sker," sagde Jason Motlagh, freelance journalist, der undersøgte problemet på en bevilling fra Pulitzer Center på Crisis Reporting.
Med lønniveauet omkring en fjerdedel af Kinas, er Bangladesh blevet en af ​​verdens største leverandører af massemarkedet beklædningsgenstande. Og producerer tøj billigt har været muligt dels fordi regeringen og lokale fabrikkens ejere ikke håndhæver basale sikkerhedsregler.

"De har faktisk rigtig gode sikkerhedsmæssige love om bøgerne," Sajeda Amin, en bangladeshiske sociolog, sagde i sidste uge. "Problemet er, de mennesker, der har ansvaret for at gennemføre dem kan betale sig."

Facing sandsynligheden for flere katastrofer, har et par amerikanske virksomheder trukket ud af Bangladesh; andre har skåret deres produktion, der begrænser det til et par moderne faciliteter. Men de fleste har opholdt sig, væddemål, at de kan holde produktionen går, mens du holder produktionsfaciliteter til grundlæggende sikkerhedsnormer, at regeringen har forsømt.

"Vores test er: Kan vi forhindre en anden Rana Plaza?" sagde Ellen O. Tauscher, en tidligere Californien kongresmedlem der er leder en af ​​to branchegrupper, der arbejder på sikkerhed i Bangladesh. "Vi vil aldrig forhindre alle fabrikkens brande. Men kan vi forhindre bygning kollapser og fabriksskibe brande, der resulterer i folk at dø?"

Det meste europæiske gruppe har offentligt frigivet resultaterne af 10 fabrikken inspektioner. Den amerikansk-ledede gruppe har ikke udgivet nogen resultater, siger det venter på godkendelse fra regeringen i Bangladesh først.

Tjenestemænd i de to grupper siger, at de forsøger at samarbejde med hinanden, men de har også været hurtige til at handle beskyldninger.

"Vi forsøger at gøre noget for arbejdstagere i Bangladesh, og vi gik lige ind i en politisk kampagne," Tauscher klagede.

Så hvad er en velmenende forbruger at gøre?

Bangladeshere, herunder arbejdskraft aktivister, ønsker ikke nogen til at boykotte tøj lavet i deres land. I et af verdens fattigste nationer, sweatshops er paradoksalt nok en af ​​de lyspunkter i økonomien.

"For mange af kvinderne i disse fabrikker, denne form for arbejde var den bedste løsning," Amin sagde. "Det bedste ville være at udvide deres muligheder i stedet for at boykotte."

Allerede, hun bemærkede, har politisk pres siden Rana Plaza tvang regeringen til at øge beklædningsindustrien mindsteløn til omkring 16 dollars om ugen.

De fleste forbrugere, formoder jeg, ønsker ikke at købe tøj lavet i usikre fabrikker. Men at vide, hvilke tøj blev fremstillet ansvarligt er ikke let på dette punkt. For arbejdsvilkår i Bangladesh for at forbedre, vil forbrugere og detailhandlere nødt til at huske Rana Plaza katastrofen ikke kun på sin første årsdag, men for år efter denne.

yderligere