Login
Register
startmenuen

Ethanol-indsprøjtningssystemer Forklaret

Takket være vedtagelsen af ​​direkte brændstofindsprøjtning, teaming gas og ethanol har potentiale til at slå diesel effektivitet.

Vi kan høre dine stønner allerede: Vores føderale regerings indsats for at dæmme op for olieimporten ved snøring benzin med ethanol har været en velsignelse for amerikanske landmænd, men en buste til den drivende offentligheden. Problemet er simpelt økonomi-pumpende E85 (85 procent ethanol og 15 procent benzin) i nutidens flex-fuel biler koster mere per mile end næring den samme bil med almindelig gas. Vi lider ethanol er negative konsekvenser uden at udnytte sine fordele.

Ethanol balance er blevet godt forstået i årtier. Fordi ethanol er energitæthed er omtrent 66 procent, at benzin, MPG lider når ethanol anvendes som en lige substitut. På den modsatte side af regnskabet, ethanol har et oktantal på 100, versus 85-100 for benzin, hvilket muliggør meget højere kompressionsforhold. (Blyfri, 100-oktan racing gas er dyrt og ikke udbredt. Let tilgængelig præmie gas topper ved 94 oktan.) Og når ethanol skifter fra flydende til gas på vej til forbrændingen, det absorberer 2,6 gange mere varme end benzin, en yderst gavnlig kølende effekt. Så hvordan kan vi drage fordel af disse attributter til at optimere ethanol rolle i moderne transport? Historiebøgerne er et godt sted at starte.

Under Anden Verdenskrig, BMW og Daimler-Benz sprøjtes methanol og vand-blandinger i deres trykladning flymotorer at forhindre detonation (tidlig antændelse af brændstof og luft gebyr). I USA, en efterkrigstidens GM anvendt lignende forskning i sin 1951 LeSabre drømmebil, som blev drevet af en kompressor V-8 kan køre på gas eller methanol. Det banede vejen for 1962 Oldsmobile F-85 Jetfire, verdens første turboladede produktion bil, der brugte "Turbo-Rocket Fluid" -en blanding af vand, methanol og rustbeskyttelsesmiddel-til nederdel detonation med en så-ambitiøst 10,25: 1 kompressionsforhold og 5,0 psi boost.

Nutidens racers bruge alle slags væsker vand, alkohol, nitromethan, bly erstatninger, og lattergas-i forfølgelsen af ​​magten. Der er også en regering-backed eksperimentet på Chrysler sigter mod at køre både benzin og dieselolie gennem den samme motor. Men det mest fornuftige tilgang til den brede offentlighed er at bruge teknologien nu i hånd for at opnå markante mpg gevinster. Tech? Benzin, E85, og direkte brændstofindsprøjtning.

Britisk-baserede Ricardo og Ethanol Styrkelse Systems (EBS) i Cambridge, Massachusetts, har begge E85-drevne motorer under test, der leverer diesel virkningsgrad-mindst 30 procent bedre end en typisk gasmotor-uden behov for besværlige, ultra-høj Trykkamre brændstof-indsprøjtning og udstødning-behandling udstyr.

Både virksomheder foreslå aggressiv turboladning, en 12,0: 1 eller højere kompressionsforhold, og omkring halvdelen af ​​den normale stempel forskydningen. Ricardo bruger en oktan sensor, variabel ventil løft, og variationer i ventil og tændingen til at tage størst mulig fordel af enhver ethanol pumpes ind i brændstoftanken. EBS tilføjer en anden komplet brændstof system, der gør det muligt for en motor til at køre på port-injicerede gas under cruising og direkte indsprøjtning E85 kun under fuld belastning for at skåne sit forbrug.

Kraftige pickupper er de første kandidater til denne teknologi. Både EBS og Ricardo pitche deres ethanol-baserede systemer som diesel kæmpere kan levere 600 eller flere pund-fødder af drejningsmoment ved lave omdrejninger fra en 3,0-liters motor. Antages det, at producenterne enige i disse ethanol boostere, kunne dual-fuel strategi være praktisk for at opfylde 35,5-mpg CAFE standard for 2016. På det tidspunkt vil fire-cylindrede ydeevne biler være hverdagskost, og de vil helt sikkert være tørstige efter alle de Turbo-Rocket Fluid de kan få.

yderligere