Login
Register
startmenuen

Du skal ikke bekymre dig om at køre til værkstedet

Hvis bilen bryder ned, starter ofte irritation - i værkstedet. Men kunderne er ikke til gavn for fagfolkene. En lille vejledning i tilfælde af skade.


Motoren er over, dækket brister, skiven brister - på et tidspunkt skal hver bilist bide ind i kuglen og bringe sin rullepiedestal til værkstedet. For mange reparationer er dagens erfarne garagehobbyister afhængige af bileksperter på grund af de mange elektronik i selve køretøjet. Men hvilket værksted kan du virkelig stole på? Skal det være producentens autoriserede værksted? Og hvordan genkende jeg for dyre priser? En lille vejledning i tilfælde af skade.

Fabrikantens garanti

I et og et halvt år kørte bilen fejlfrit, så pludselig rammer motoren og starter bare ikke: en typisk garanti sag til reparation, som producenten skal betale. Men pas på: For at få reparationsomkostningerne refunderet, skal du besøge et værksted. Ved reparation af fri drift rundt om hjørnet bortfalder garantien, og du vil blive tilbage med prisen.

For producenterne er naturligvis ordningen også et instrument for kundeloyalitet. Hvad mange ikke ved: Uheldsreparationer, vedligeholdelse og inspektioner kan også udføres med en fri virksomhed eller en værkstedskæde uden at udløbe fabrikantens garanti for bilen. Olieforandringen kan for eksempel nu ske i ethvert værksted. Også reservedele behøver ikke at have samme logo som selve bilen. Baggrunden er en forordning fra Europa-Kommissionen fra 2002, som blev revideret i juni. Formålet med Bruxelles-myndigheden er at øge konkurrencen om vedligeholdelsestjenester.

Kontrakt workshop bedre i testen

Grundlæggende har bilejere valget mellem et værksted og et gratis værksted. På den ene står BMW eller Renault, på den anden ATU, Pit Stop eller Autofit. I testen af ​​sidste års ADAC var de autoriserede værksteder i spidsen: Mercedes, Volkswagen, Ford, Opel og Toyota fik godt til tilfredsstillende resultater. Der er grund til dette: Medarbejderne er uddannet på fabrikantens køretøjer og forsynet med egnede specialværktøjer.

På den anden side har de frie virksomheder og værkstedskæder i de fleste tilfælde kun opnået et tilstrækkeligt niveau. Ofte overskred mekanikerne skader på undervognen eller et lavt væskeniveau i kølevæsken - defekter, der kan have dyre konsekvenser. "Specielt med nye og dyre biler eller sjældne modeller, er der mange grunde til at gå til kontraktens værksted," siger ADAC køretøjsteknolog ekspert Arnulf Thiemel. "Hvis derimod er der en simpel olieforandring i den gamle Golf eller en fornyelse af bremseklodserne, så kan du som regel gå galt selv med gratis firmaer."

Den nye version af den såkaldte EU-gruppefritagelsesforordning, som trådte i kraft den 1. juni, kunne nu også forbedre kvaliteten af ​​gratis lanceres tjenester. I forordningen er fabrikanten forpligtet til at levere de uafhængige garager med væsentligt mere produktinformation end tidligere. Selskaberne modtager således teknisk viden, som tidligere kun var reserveret til brandets egne reparatører.

Et andet tip: Se på værkstedet for et rundt tegn med ordene "Motorvognindustri". Det betyder, at dette firma er medlem af en bilgilde. Fordelen: I tilfælde af problemer kan du få hjælp fra voldgiftsrådet for det ansvarlige guild.

yderligere