Login
Register
startmenuen

Hvad er forskellen mellem en benzinmotor og en dieselmotor?

Ud over den vigtigste og tydelige forskel - typen af ​​brændstof - dieselmotoren fra benzin er ikke meget anderledes. Begge har lignende cylinderblokke, krumtaphusdæksel, krumtapaksler, kamaksler. Operationsprincippet er det samme: brændstof og luft er nødvendige for arbejde. Men hvis man ser nøje på disse motorer, bliver forskellene tydelige.

Generelt er alle designforskellene i den måde, som brændstof-luftblandingen dannes, såvel som dens tænding. Så i en benzinmotor blanding fremstilles før indtastning cylindrene - indsugningsmanifolden, og allerede i cylinderen sker dens kompression og tænding. I in-cylindret dieselmotor først føres ind i luften og derefter, på tidspunktet for kompression, injiceret dieselolie, som er under højt tryk, antændes. Her er det værd at bemærke, at dieselmotoren bruger mere forstærkede indsugnings- og udstødningsventiler til at modstå trykket, når man arbejder med højt tryk. Og til brændstofindsprøjtning bruges en højtryksbrændstofpumpe, som kendetegnes af høj støj og høj pris. Men alt dette kompenseres af brændstoføkonomi, samt forbedret miljøpræstation. Det er dog værd at tale om kraften i diesel- og benzinmotorer.

På grund af dets effektivitet og især dannelsen af ​​luft-brændstofblanding, en dieselmotor er ringere end den samlede produktion volumen benzin per liter. Dette problem løses ved at installere en luftturbine og en intercooler på dieselmotoren for at afkøle den indsprøjtede luft. Ved brug af en turbine øges motorens effektivitet på grund af luften pumpet ind i cylindrene. Udtrykt i enkle vendinger, injiceres i indsugningsmanifolden lufttryk på ca. 1,2 bar, og derefter med det samme indeks af lufttryk tilføres til cylindrene. Nu er motoren ikke nødt til at bruge arbejde på sugende luft ind i cylindrene.

På baggrund af alle ovenstående er det værd at bemærke den samme forskel i vedligeholdelsen af ​​benzin og dieselmotorer. Diesel er meget dyrere, og det er en kendsgerning. Fremstilling af mange af dens dele er en meget højteknologisk og dyr proces. Og efter mange år var produktionen af ​​dieselmotorer ikke billigere.

yderligere