Login
Register
startmenuen

Dekodning af dækmærker til biler og crossovers

Moderne automotive marked "dæk" er bred nok til hjul producenter tilbyder en bred vifte af vejforholdene og de forskellige klasser af køretøjer, og derfor er spørgsmålet om det korrekte valg i dag er meget relevant. Hvis man ser på sidevæggen af ​​nye dæk, kan du se snesevis af alfanumeriske symboler, der fortæller om de egenskaber og formål af en bestemt model af bildæk. Hvordan forstår du hvilken model af gummi der passer til din bil? For dette er det nødvendigt at dechifrere alle disse markeringer, hvor vi faktisk vil hjælpe dig.

Hovedmærket for bildæk er deres størrelse, angivet med en alfanumerisk kode, for eksempel 205/55 R16 94 H XL.

grundlæggende mærkning af bildæk

Det første ciffer 205 angiver dækkets bredde og er angivet i millimeter. Figuren 55 er en serie eller profil af dækket, udtrykt som en procentdel af dækets højde til dens bredde, dvs. Profilens højde i dette eksempel er 55% af gummiets bredde. På nogle modeller er serien ikke angivet, det betyder, at dækket er fuldt profileret, og forholdet mellem profilens højde og bredden er 80 - 82%. Hvis serien af ​​dæk er 55 (som i vores eksempel) og mindre, så har vi lavprofilede dæk.

Endvidere er bogstavkoden R, som mange antager for dækkets radius, angivet i størrelsesmærkning, selv om det faktisk angiver typen af ​​dækledningskonstruktion. I øjeblikket er de fleste af dæk produceret radialer repræsenteret ved bogstavet R, men nogle producenter jævne fortsætte med at producere dæk med lav diagonaldæk forældet design, som normalt betegnes med den alfabetiske etiket D. nummer 16 efter betegnelse ledningen typen, - en rand dækstørrelse i tommer. dvs. i vores eksempel er gummi designet til 16 tommer hjul.

yderligere